Afbeelding bij nieuwsbericht Bijeenkomst over digitale veiligheid

Bijeenkomst over digitale veiligheid

Digitale oplichting kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld als u plotseling een bericht van uw dochter krijgt: ‘Pa, Nancy hier! Wil je mijn nieuwe nummer opslaan? Mijn oude telefoon is stuk’. En na wat heen en weer babbelen vraagt ‘Nancy’ om financiële hulp. Er is flink haast bij. Dit is een bekende oplichterstruc. Ze doen zich voor als een familielid of bekende van u.


De gemeente Lingewaard, de politie en Stichting Welzijn Lingewaard organiseren een informatiebijeenkomst hierover. U kunt hiervoor op woensdag 28 september van 13.30 tot 17.00 uur in de Kinkel in Bemmel.

Tijdens deze informatiebijeenkomst leert u van een deskundige hoe u nepmails kunt herkennen. Maar ook hoe u uw computer kunt beveiligen en wat u moet doen als u toch slachtoffer bent geworden. Ook de politie en ouderenadviseurs van SWL kunnen uw vragen beantwoorden. Na afloop krijgt u een brochure met tips die u thuis rustig kunt lezen.

Aanmelden kan via het sturen een e-mail naar snlingewaard@gmail.com of het telefonisch contact opnemen  via telefoonnummer 0481-462941.

Gepubliceerd op: 11 september 2022