06-82338056 juiste nummer van Dorpsauto

 • 4 juli 2022

Helaas is in de laatste Majje een foutje geslopen.
Het juiste nummer om de Dorpsauto te bestellen is: 06-82338056


lees verder

Uitnodiging

 • 1 juli 2022

Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. De vereniging werd in 1982 opgericht en heeft in al die jaren de belangen voor senioren behartigd. Klein begonnen, maar uitgegroeid tot een vereniging met het respectabele aantal van 2500 leden. Meer dan 100 vrijwilligers zorgen er voor dat activiteiten op recreatief en educatief niveau ontplooid kunnen worden.


lees verder

Wie wil een ziting bijwonen bij het gerechtshof in Arnhem?

 • 1 juli 2022

Zo’n 35 jaar geleden heeft een groep senioren van onze vereniging een zitting bijgewoond in het Paleis van Justitie in Arnhem. Dat was een strafzitting bij het gerechtshof.


lees verder

Dagtocht senioren uit Bemmel en Ressen

 • 1 juli 2022

De corona-epidemie heeft voor vele senioren geleid tot eenzaamheid en daarom heeft de overheid  voor  deze  groep  een  bedrag  beschikbaar gesteld om voor hen iets te organiseren.
Op dinsdag 9 augustus organiseert SAB (Senioren Actief Bemmel) samen met de KBO en de Zonnebloem een dagtocht  naar de Biesbosch.


lees verder

Informatieve middag over verkeersregels

 • 17 mei 2022

De meeste van onze leden zullen waarschijnlijk al heel lang een rijbewijs hebben. We hebben daarvoor allemaal in een grijs verleden een theoretisch en praktisch examen afgelegd. Maar kennen we alle regels nog wel? De regels van toen zijn bijna allemaal al lang veranderd, aangepast en niet te vergeten: uitgebreid. Wat je 50 of 60 jaar geleden aan theorie moest verstouwen kan totaal veranderd zijn in die tijd.


lees verder

LENTE+FEEST-LENTE+FEEST-LENTE+FEEST-LENTE+FEEST-LENTE+ FEEST

 • 17 april 2022

Natuurlijk is het wel een “open deur”, maar waar is de tijd gebleven….Het is nu mei 2022 en ons laatste Lentefeest was in 2019!! Zó veel gebeurd tussentijds; lief en leed gedeeld, te veel om te benoemen en eenieder zal daarin ook zeker zijn/haar eigen beleving hebben. Nu mogen we elkaar weer knuffelen, maar zelfs dat kan nog best een beetje vreemd aanvoelen. Onbewust houd je vaak nog wat afstand want dat zit er inmiddels dus gewoon ingebakken. Wellicht heb je ook wel weer behoefte aan wat meer reuring, maar als het buitenshuis weer druk en lawaaierig is dan kan het in je eigen vertrouwde rustige omgeving zomaar toch nog wat prettiger zijn. Tegen de tijd dat ons Lentefeest weer plaats vindt zou het ook zomaar weer anders kunnen voelen.


lees verder

Nieuwe Statuten Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg

 • 12 april 2022

Op 24 maart 2022 heeft de Algemene Ledenvergadering het voorstel overgenomen om de statuten van onze vereniging op onderdelen te wijzigen en opnieuw integraal vast te stellen. De statuten zijn weer up-to-date en voldoen daarmee ook aan de recentste wettelijke voorschriften.


lees verder

Campagne Senioren en Veiligheid 2022

 • 8 april 2022

Ook in 2022 staat de maand april weer helemaal in het teken van senioren & veiligheid en start de campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’. Deze campagne besteedt aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden. Met als doel om senioren bewust te maken van deze criminaliteit en hen een handelingsperspectief te bieden zodat ze zoveel mogelijk kunnen voorkomen slachtoffer te worden.

Lees hier verder.


lees verder

Secretaris Tonnie Bruins zwaait af

 • 25 maart 2022

De Algemene Ledenvergadering van 24 maart was het laatste officiële "optreden" van Tonnie. Na 6 jaar secretaris te zijn geweest vond ze mooi geweest.

Op de foto krijgt zij uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen en een kadobon.


lees verder

Afscheid Willemien Hermsen

 • 25 maart 2022

Op de Algemene Ledenvergadering van 24 maart heeft de seniorenvereniging afscheid genomen van Willemien als bestuurslid.

Willemien is vele jaren bestuurslid geweest en was onder meer de "linking pin" tussen het bestuur en het SAB.


lees verder

Onze Dorpsauto Bemmel - Haalderen - Ressen

 • 18 maart 2022

De elektrische Dorpsauto rijdt nu een paar weken, tot tevredenheid van een aantal klanten.
Dat betekent gratis vervoer voor mensen die moeilijk ter been zijn en senioren die niet beschikken over eigen vervoer. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom.


lees verder

Corona

 • 17 maart 2022

De vanaf 23 maart 2022 geldende corona-adviezen


lees verder

Presentatie dorpsauto bij Omroep Lingewaard

 • 31 januari 2022

Bekijk hier de presentatie van de dorpsauto Bemmel-Haalderen-Ressen.


lees verder

Tips, trucs & weetjes

 • 2 december 2021

Een document waarin tips, trucs en weetjes staan over de nieuwe website.
Mist u nog wat? Geef dit dan door aan webbeheer.


lees verder

Nieuwsbrieven Koepel Gepensioneerden / Nieuwsflitsen FASv

 • 2 december 2021

De nieuwsbrieven/-flitsen van FASv zijn hier te vinden.

De  nieuwsbrieven van Koepel Gepensioneerden zijn hier te vinden. 
 


lees verder

Rijbewijskeuring

 • 21 september 2021

Uw rijbewijs moet elke tien jaar worden vernieuwd; vanaf 65 jaar is deze termijn korter. De overheid heeft namelijk bepaald dat bestuurders vanaf 75 jaar minimaal elke vijf jaar een medische keuring moeten ondergaan om het rijbewijs te kunnen vernieuwen.


lees verder