Burenruzie bij het Gerechtshof

 • 25 maart 2023

Op 22 februari jl. was het dan eindelijk zover. We konden een strafzitting bijwonen bij het Gerechtshof in Arnhem.
Een eerdere zitting werd in november 2022 op het laatst afgeblazen door ziekte onder de raadsheren (rechters).
Nu ontkwam één van de raadsheren ook niet aan corona en volgde hij de zaken via een beeldverbinding.


lees verder

Hulp bij Belastingaangifte?

 • 24 februari 2023

Het juist en volledig invullen van de belastingaangifte blijkt voor veel mensen een lastige opgave. Elk jaar wordt een aantal zaken gewijzigd. Gemaakte fouten bij het invullen van het belastingformulier kunnen leiden tot te hoge aanslagen of ander 'vervelend gedoe' (bijvoorbeeld onjuiste aanslagen of een verzoek om aanvullende informatie) met de belastingdienst. Soms is het verstandig om een 'Voorlopige Aanslag' aan te vragen of te wijzigen.


lees verder

Heeft de Wet Toekomst Pensioenen voor ons Toekomst?

 • 7 februari 2023

Pensioen is binnen onze doelgroep al lang geen onderwerp meer dat een “Zwitserleven”  gevoel oproept, eerder roept het zorg op over onze financiële toekomst. En dan lijken we nu ook aan de vooravond te staan van de invoering van een geheel nieuw pensioenstelsel dat ons allemaal gaat raken.


lees verder

Rimpelzitting

 • 25 januari 2023

Op 21 februari is het zover. We hebben er sinds 2020 alleen maar over kunnen praten, maar bij leven en welzijn gaan we het weer meemaken. Voor alle senioren organiseren we dan de RIMPELZITTING, een zo langzamerhand vaste traditie tijdens het Bemmelse carnaval.


lees verder

Ontmoeting - KERSTVIERING 2022

 • 10 januari 2023

Bewogen jaren liggen achter ons, en wat was het mooi om elkaar weer te kunnen ontmoeten op donderdag 15 december 2022.
Met plezier en veel gezelligheid konden we de jaarlijkse kerstmiddag voor de leden van onze afdeling weer organiseren. De in kerstsfeer versierde zaal stroomde al snel vol met ruim 100 aanwezigen, die bij binnenkomst werden getrakteerd op koffie of thee en kerstbrood.


lees verder

Wie komt ons Bestuur versterken?

 • 29 november 2022

Zoals u weet zijn wij een gezonde - en duurzame - vereniging van en voor senioren van 50+ tot 100+ en actief in het gebied van Bemmel tot Doornenburg. Onze vereniging draait op de vele vrijwilligers en een Algemeen Bestuur van 10 leden. Bij elke vereniging vinden er echter van tijd tot tijd bestuurswisselingen plaats. Zo ook bij ons.


lees verder

Frauderen. Zo werkt het !

 • 25 november 2022

Ontdek in 10 lessen hoe fraudeurs te werk gaan. Bekijk door de ogen van een fraudeur welke trucs er zijn, van nepwebshops tot aan fraude aan je voordeur. Zo leer je fraude herkennen en voorkomen. En weet jij wat je moet doen om niet opgelicht te worden. Iedereen kan en mag meedoen.


lees verder

Nieuwsbrieven Koepel Gepensioneerden / Nieuwsflitsen FASv

 • 20 november 2022

De nieuwsbrieven/-flitsen van FASv zijn hier te vinden.

De  nieuwsbrieven van Koepel Gepensioneerden zijn hier te vinden. 
 


lees verder

NIEUWE INFORMATIE WIJZIGING KORTINGSREGELING KBO-LEDEN BIJ LACO PER 31 OKTOBER 2022

 • 9 november 2022

Zoals eerder aangegeven is het concept van ‘Laco’ per 1 september 2022 gewijzigd in ‘Feel Fit Center Bemmel’ met een compleet andere abonnementsstructuur en een uitbreiding van het aanbod met nieuwe activiteiten.


lees verder

INFORMATIEMIDDAG KBO OVER ‘HET LEVENSTESTAMENT’

 • 1 november 2022

Op donderdag 24 november 2022 organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg weer een Informatiemiddag in De Kinkel in Bemmel.
Het actuele onderwerp is dit keer: ‘Het levenstestament’.


lees verder

Kerstviering 15 december 2022

 • 1 november 2022

Uitnodiging voor alle leden voor de gezamenlijke Kerstviering op donderdagmiddag 15 december in Cultureel Centrum de Kinkel.


lees verder

Geslaagd jubileumfeest

 • 11 oktober 2022

De seniorenvereniging bestond 40 jaar en dat is op gepaste wijze gevierd. Op zaterdag 10 september was er een receptie voor genodigden in de Theaterkerk. Veel vertegenwoordigers van organisaties, instellingen en zusterverenigingen kwamen het bestuur feliciteren. Het gemeentebestuur werd vertegenwoordigd door wethouder Arie Slob, die in zijn toespraak het belang memoreerde van belangenbehartiging, maar ook van de noodzaak om senioren actief en bij de tijd te houden.


lees verder

‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’ voor onze ‘KBO Dorpsauto’!

 • 7 oktober 2022

Donderdagavond 6 oktober 2022 hebben wij namens het Bestuur van onze seniorenvereniging de ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’  én daarnaast ook nog de ‘Publieksprijs 2022’ in ontvangst mogen nemen voor onze ‘KBO Dorpsauto’!

De ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs’ wordt sedert 2018 jaarlijks uitgereikt door Lingewaard Energie in samenwerking met de Gemeente LIngewaard voor ‘personen, bedrijven, instanties en initiatieven uit Lingewaard die zich onderscheiden door hun bijdrage aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord’.


lees verder

Informatiemiddag ‘Senioren en wonen in Lingewaard’

 • 7 oktober 2022

Op donderdag 20 oktober 2022 organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg de Informatiemiddag ‘Senioren en wonen in Lingewaard’.

De heer Johan Sluiter, wethouder van de gemeente Lingewaard, is uitgenodigd om te spreken over o.a. huisvesting en huisvestingsmogelijkheden voor senioren nu en in de toekomst,  over woningbouw in m.n. Bemmel, Ressen, Haalderen, Gendt en Doornenburg en over financiële tegemoetkomingen voor senioren voor o.a. energiebesparende maatregelen etc.


lees verder

Wie wil een ziting bijwonen bij het gerechtshof in Arnhem?

 • 27 september 2022

Zo’n 35 jaar geleden heeft een groep senioren van onze vereniging een zitting bijgewoond in het Paleis van Justitie in Arnhem. Dat was een strafzitting bij het gerechtshof.


lees verder

Gonny, bedankt!

 • 27 september 2022

Hoewel we wisten dat het er eens van zou komen, sloeg de schrik ons toch om het hart toen Gonny Lamers na 12,5 jaar redactiewerk aankondigde ermee te moeten gaan stoppen. Helaas dwingt haar gezondheid haar tot deze stap. Het is niet langer mogelijk voor haar om als hoofdredacteur verder te gaan. Wij als redactie betreuren dit ten zeerste, maar snappen en respecteren haar besluit.


lees verder

Nominatie Dorpsauto Bemmel

 • 14 september 2022

Laat uw stem gelden voor de publieksprijs op de dag van de duurzaamheid.


lees verder

Bijeenkomst over digitale veiligheid

 • 11 september 2022

Digitale oplichting kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld als u plotseling een bericht van uw dochter krijgt: ‘Pa, Nancy hier! Wil je mijn nieuwe nummer opslaan? Mijn oude telefoon is stuk’. En na wat heen en weer babbelen vraagt ‘Nancy’ om financiële hulp. Er is flink haast bij. Dit is een bekende oplichterstruc. Ze doen zich voor als een familielid of bekende van u.


lees verder

DOE MEE MET RABO CLUBSUPPORT

 • 6 september 2022

Stem op Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg voor de instandhouding van onze DORPSAUTO Bemmel-Haalderen-Ressen!

Met uw stem voor onze Seniorenvereniging stemt u voor een welkome Rabo ClubSupport bijdrage voor de opstart- en instandhoudingskosten van de Dorpsauto.
 


lees verder

Teken nu de petitie voor een écht goed pensioen!

 • 31 augustus 2022

Het pensioen staat al twaalf jaar stil. Gepensioneerden én werkenden is nu een koopkrachtig pensioen beloofd. Maar in het wetsvoorstel voor het nieuwe stelsel is het allerminst zeker dat we zo’n koopkrachtig pensioen krijgen. Er zijn beslist aanpassingen nodig voor we met het nieuwe stelsel kunnen instemmen.


 


lees verder

Dagtocht senioren uit Bemmel en Ressen

 • 1 juli 2022

De corona-epidemie heeft voor vele senioren geleid tot eenzaamheid en daarom heeft de overheid  voor  deze  groep  een  bedrag  beschikbaar gesteld om voor hen iets te organiseren.
Op dinsdag 9 augustus organiseert SAB (Senioren Actief Bemmel) samen met de KBO en de Zonnebloem een dagtocht  naar de Biesbosch.


lees verder

Themamiddag duurzaamheid en energiegebruik

 • 13 juni 2022

Seniorenvereniging KBO Bemmel Doornenburg organiseert een themamiddag over duurzaamheid en energiegebruik.
De doelgroep is senioren met een eigen woning. Men hoeft geen lid van het KBO te zijn om te mogen komen. Ook wij beseffen dat het een algemeen belang dient.


lees verder

Informatieve middag over verkeersregels

 • 17 mei 2022

De meeste van onze leden zullen waarschijnlijk al heel lang een rijbewijs hebben. We hebben daarvoor allemaal in een grijs verleden een theoretisch en praktisch examen afgelegd. Maar kennen we alle regels nog wel? De regels van toen zijn bijna allemaal al lang veranderd, aangepast en niet te vergeten: uitgebreid. Wat je 50 of 60 jaar geleden aan theorie moest verstouwen kan totaal veranderd zijn in die tijd.


lees verder

LENTE+FEEST-LENTE+FEEST-LENTE+FEEST-LENTE+FEEST-LENTE+ FEEST

 • 17 april 2022

Natuurlijk is het wel een “open deur”, maar waar is de tijd gebleven….Het is nu mei 2022 en ons laatste Lentefeest was in 2019!! Zó veel gebeurd tussentijds; lief en leed gedeeld, te veel om te benoemen en eenieder zal daarin ook zeker zijn/haar eigen beleving hebben. Nu mogen we elkaar weer knuffelen, maar zelfs dat kan nog best een beetje vreemd aanvoelen. Onbewust houd je vaak nog wat afstand want dat zit er inmiddels dus gewoon ingebakken. Wellicht heb je ook wel weer behoefte aan wat meer reuring, maar als het buitenshuis weer druk en lawaaierig is dan kan het in je eigen vertrouwde rustige omgeving zomaar toch nog wat prettiger zijn. Tegen de tijd dat ons Lentefeest weer plaats vindt zou het ook zomaar weer anders kunnen voelen.


lees verder

Nieuwe Statuten Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg

 • 12 april 2022

Op 24 maart 2022 heeft de Algemene Ledenvergadering het voorstel overgenomen om de statuten van onze vereniging op onderdelen te wijzigen en opnieuw integraal vast te stellen. De statuten zijn weer up-to-date en voldoen daarmee ook aan de recentste wettelijke voorschriften.


lees verder