4 oktober - Dag van de ouderen

 • 17 september 2023

Op 4 oktober organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met het SAB de Dag van de Ouderen. Deze dag, die in het teken staat van de Week van de Ontmoeting, vindt plaats in de sfeervolle binnentuin van de Gouden Appel in Bemmel. Het begint allemaal om 14:30 uur, maar voel je vrij om al vanaf 14:00 uur binnen te komen.


lees verder

Koffieochtend KBO-Bemmel en SAB

 • 13 september 2023

Op 19 september organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel een gezellig contactmoment, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kan genieten.


lees verder

Dagtocht Utrechtse Vecht

 • 2 augustus 2023

Na het succes van vorig jaar hebben de seniorenvereniging KBO, de SAB en de Zonnebloem dit jaar weer een dagtocht georganiseerd. Op 1 augustus stonden drie luxe touringcars van de Betuwe Express gastvrij te wachten bij de Gouden Appel. In een mum van tijd waren 165 passagiers ingeladen en vertrok de stoet om via een prachtige route door de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug het plaatsje Maarssen te bereiken. Onderweg werden deelnemers door de chauffeurs gezellig bijgepraat met allerlei wetenswaardigheden over van alles wat onderweg op de route langs kwam.


lees verder

Geslaagde koffieochtenden KBO-Bemmel en SAB

 • 31 juli 2023

Afgelopen periode heeft onze Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel gezellige koffie-ochtenden verzorgd, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kon genieten.


lees verder

GESLAAGD LENTEFEEST KBO BEMMEL-DOORNEBURG!

 • 29 juni 2023

Op woensdag 24 mei was het Lentefeest van de Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg een feit. Eindelijk mochten we weer het Lentefeest vieren. Het thema was deze keer: Back tot he Sixties!


lees verder

Dagtocht senioren uit Bemmel, Haalderen en Ressen

 • 28 juni 2023

Na de succesvolle dagtocht vorig jaar naar de Biesbosch hebben de SAB, de seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en de Zonnebloem de handen ineen geslagen om wederom een dagje uit te organiseren.


lees verder

Heeft de Wet Toekomst Pensioenen voor ons Toekomst?

 • 27 mei 2023

Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg houdt een extra presentatie op dinsdag 6 juni a.s., speciaal voor de "jong-senioren", de leden die overdag aan het werk zijn. Pensioen is binnen onze doelgroep al lang geen onderwerp meer dat een “Zwitserleven”  gevoel oproept, eerder roept het zorg op over onze financiële toekomst. En dan lijken we nu ook aan de vooravond te staan van de invoering van een geheel nieuw pensioenstelsel dat ons allemaal gaat raken.


lees verder

Wandeling door oud-Bemmel

 • 18 mei 2023

De KBO en de SAB hebben samen met de Historische Kring Bemmel-Haalderen-Ressen een informatieve en vooral gezellige middag gehouden met als thema: Een wandeling door oud-Bemmel vanaf je stoel.


lees verder

Eerste koffieochtend goed bezocht

 • 18 mei 2023

Op dinsdag 16 mei werd de eerste koffieochtend van de KBO-SAB gehouden in de Kinkel.


lees verder

Veilig kunnen blijven fietsen

 • 17 mei 2023

7 tips voor ouderen om veilig te kunnen blijven fietsen

Vorig jaar zijn in Nederland 737 mensen om het leven gekomen door een verkeersongeluk. De toename was het sterkst onder fietsers van 75 jaar en ouder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bekijk 7 tips om veilig te blijven fietsen.


lees verder

Koffieochtend KBO-Bemmel en SAB

 • 6 mei 2023

Op 16 mei organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel een gezellig contactmoment, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kan genieten.


lees verder

“WANDELEN” DOOR OUD BEMMEL

 • 6 mei 2023

Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en de Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) organiseren op dinsdag 16 mei in samenwerking met de Historische Kring Bemmel een bijeenkomst in Cultureel Centrum De Kinkel.


lees verder

HET LENTEFEEST KOMT ER AAN!

 • 19 april 2023

Eindelijk mogen we weer het Lentefeest aankondigen.

Het thema is deze keer: Back tot he Sixties!We gaan er weer een oergezellige middag van maken met medewerking van de Melody Players.
Plezier hebben in het maken van muziek en je toehoorders daarin meenemen, dat is waar een muzikantenhart sneller van gaat kloppen. Deze zes muzikanten voelen dat geweldig aan. Zij zullen ons verrassen met een medley van songs uit de jaren ‘60 en ‘70. De liedjes die door The Melody Players ten gehore worden gebracht zijn stuk voor stuk bekende meezingers. Het belooft een waar feestje te worden.


lees verder

In memoriam Gonny Lamers-Froon

 • 9 april 2023

We wisten al lang dat het met Gonny fysiek niet zo goed ging: een agressieve vorm van Parkinson maakte het haar steeds meer onmogelijk om te functioneren zoals ze dat wilde en gewend was. Het viel haar zwaar om steeds meer dingen te moeten loslaten.


lees verder

Algemene Ledenvergadering goed bezocht

 • 7 april 2023

Op 23 maart vond er weer een goedbezochte algemene vergadering van de Seniorenvereniging Bemmel-Doornenburg plaats. Na de vergadering werd er een presentatie gegeven over het huidig pensioenstelsel en de toekomst van ons pensioen. 


lees verder

Burenruzie bij het Gerechtshof

 • 25 maart 2023

Op 22 februari jl. was het dan eindelijk zover. We konden een strafzitting bijwonen bij het Gerechtshof in Arnhem.
Een eerdere zitting werd in november 2022 op het laatst afgeblazen door ziekte onder de raadsheren (rechters).
Nu ontkwam één van de raadsheren ook niet aan corona en volgde hij de zaken via een beeldverbinding.


lees verder

Hulp bij Belastingaangifte?

 • 24 februari 2023

Het juist en volledig invullen van de belastingaangifte blijkt voor veel mensen een lastige opgave. Elk jaar wordt een aantal zaken gewijzigd. Gemaakte fouten bij het invullen van het belastingformulier kunnen leiden tot te hoge aanslagen of ander 'vervelend gedoe' (bijvoorbeeld onjuiste aanslagen of een verzoek om aanvullende informatie) met de belastingdienst. Soms is het verstandig om een 'Voorlopige Aanslag' aan te vragen of te wijzigen.


lees verder

Heeft de Wet Toekomst Pensioenen voor ons Toekomst?

 • 7 februari 2023

Pensioen is binnen onze doelgroep al lang geen onderwerp meer dat een “Zwitserleven”  gevoel oproept, eerder roept het zorg op over onze financiële toekomst. En dan lijken we nu ook aan de vooravond te staan van de invoering van een geheel nieuw pensioenstelsel dat ons allemaal gaat raken.


lees verder

Rimpelzitting

 • 25 januari 2023

Op 21 februari is het zover. We hebben er sinds 2020 alleen maar over kunnen praten, maar bij leven en welzijn gaan we het weer meemaken. Voor alle senioren organiseren we dan de RIMPELZITTING, een zo langzamerhand vaste traditie tijdens het Bemmelse carnaval.


lees verder

Ontmoeting - KERSTVIERING 2022

 • 10 januari 2023

Bewogen jaren liggen achter ons, en wat was het mooi om elkaar weer te kunnen ontmoeten op donderdag 15 december 2022.
Met plezier en veel gezelligheid konden we de jaarlijkse kerstmiddag voor de leden van onze afdeling weer organiseren. De in kerstsfeer versierde zaal stroomde al snel vol met ruim 100 aanwezigen, die bij binnenkomst werden getrakteerd op koffie of thee en kerstbrood.


lees verder

Wie komt ons Bestuur versterken?

 • 29 november 2022

Zoals u weet zijn wij een gezonde - en duurzame - vereniging van en voor senioren van 50+ tot 100+ en actief in het gebied van Bemmel tot Doornenburg. Onze vereniging draait op de vele vrijwilligers en een Algemeen Bestuur van 10 leden. Bij elke vereniging vinden er echter van tijd tot tijd bestuurswisselingen plaats. Zo ook bij ons.


lees verder

Frauderen. Zo werkt het !

 • 25 november 2022

Ontdek in 10 lessen hoe fraudeurs te werk gaan. Bekijk door de ogen van een fraudeur welke trucs er zijn, van nepwebshops tot aan fraude aan je voordeur. Zo leer je fraude herkennen en voorkomen. En weet jij wat je moet doen om niet opgelicht te worden. Iedereen kan en mag meedoen.


lees verder

Nieuwsbrieven Koepel Gepensioneerden / Nieuwsflitsen FASv

 • 20 november 2022

De nieuwsbrieven/-flitsen van FASv zijn hier te vinden.

De  nieuwsbrieven van Koepel Gepensioneerden zijn hier te vinden. 
 


lees verder

NIEUWE INFORMATIE WIJZIGING KORTINGSREGELING KBO-LEDEN BIJ LACO PER 31 OKTOBER 2022

 • 9 november 2022

Zoals eerder aangegeven is het concept van ‘Laco’ per 1 september 2022 gewijzigd in ‘Feel Fit Center Bemmel’ met een compleet andere abonnementsstructuur en een uitbreiding van het aanbod met nieuwe activiteiten.


lees verder

INFORMATIEMIDDAG KBO OVER ‘HET LEVENSTESTAMENT’

 • 1 november 2022

Op donderdag 24 november 2022 organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg weer een Informatiemiddag in De Kinkel in Bemmel.
Het actuele onderwerp is dit keer: ‘Het levenstestament’.


lees verder